Reagiranja

Uhićenje Lipovače: Šest aneksa i kriminaliziranje SDP-a BiH

Vijesti / Flash | 17. 12. 2014. u 13:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nadamo se da će tužiteljstvo raditi svoj posao kako treba te da neće biti slučaj kao i do sada gdje se spektakularna privođenja završavaju manje spektakularnim oslobađanjima kako se nerijetko događa u posljednje vrijeme", izjavio je za Agenciju Fena predsjednik Odbora direktora Transparency Internationala za BiH Emir Đikić.

O uhićenju premijera Unsko-sanske županije Hamdije Lipovače očitovao se i SDP BiH koji je priopćila kako smatra da svatko treba odgovarati za svoje postupke i da nitko ne može i ne smije biti iznad zakona ove države, bez obzira o kojem se pojedincu radi.

SDPBiH ne želi donositi preuranjene zaključke vezano za privođenje, kao i eventualni sudski proces protiv Hamdije Lipovače, dok se, u potpunosti, ne provede istražni postupak i ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj.

''Zato očekujemo da pravosuđe i policija profesionalno i odgovorno vrše svoje istražne radnje u ovom slučaju, a, također, nećemo dozvoliti nikome da, na osnovu ovog slučaja, kriminalizira SDP BiH, koja je uvijek bila stranka koja je davala bezuvjetnu podršku borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i to će nastaviti raditi i u budućnosti priopćio je Centar za informiranje SDPBiH.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave policije, postupajući po naredbi Županijskog tužilaštva USK su u Bihaću lišili slobode Hamdiju Lipovaču, premijera USK-a, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Uhićen je i direktor poduzeća Agra Alen Gluhalić, zbog postojanja osnova sumnje da je skupa s osumnjičenim Lipovačom počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Iako Tužiteljstvo USŽ-a nije preciziralo što im se stavlja na teret, s obzirom na uhićenje Gluhalića, može se pretpostaviti da se radi o rekonstrukciji Sportsko-rekreacionog centra STENS u Bihaću, za koji je prvobitno po ugovoru trebalo isplatiti 810.000 KM, a nakon šest aneksa ukupna cijena se povećala na 1,7 milijuna KM.

Županijsko tužiteljstvo protiv Lipovače pokrenulo je istragu zbog zloupotrebe ovlasti i položaja, još dok je bio načelnik Općine Bihać.
Sumnjiči se da je uime Općine 2007. godine potpisao službenu ispravu u koju je unio neistinite podatke o izvođenju dodatnih radova s identičnim datumom i brojem protokola, ali drugim novčanim iznosom, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za izvođača radova, bihaćku firmu Agra, u vlasništvu Alena Gluhalića.

Podsjećamo, Lipovača je uhićen u srijedu ujutro u svojoj obiteljskoj kući u Bihaću, a podsjećamo, ranije je bio pod mnogim istragama.

Kopirati
Drag cursor here to close