Riješena stvar

Uhićeni hakeri koji su napali FUP

Vijesti / Flash | 20. 01. 2017. u 08:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su jutros dvije osobe koje se sumnjiče da su izvele napad na službene stranice ove policijske agencije'', potvrdio je za N1 direktor FUP-a Dragan Lukač.

''Rasvijetljen je slučaj, rekao sam tada, da će to biti riješeno. Jutros su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, dvije osobe su lišene slobode i potpuno su priznale izvršenje djela. To je za nas završen slučaj. Tijekom dana ćemo taj predmet kompletirati sa svim dokazima i proslijediti postupajućem tužitelju'', kazao je za Lukač ne želeći otkriti u kojem dijelu Bosne i Hercegovine su akcije izvršene.

Podsjetimo, službena stranica Federalne uprave policije hakirana je proteklog vikenda, a sudeći prema poruci koju su hakeri ostavili, iza svega stoji grupa koja se predstavlja kao Anonymous Bosnia.

Lukač je nakon hakiranja rekao kako nije nastupila nikakva šteta, te da mu hakeri djeluju ''kao da nisu baš puno stručni na osnovu priopćenja koje su ostavili. Vjerujem da je u pitanju netko mlađe životne dobi''.

Direktor FUP-a tada je rekao da su svi bitni podaci dobro zaštićeni, te da se nalaze na drugom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close