Sud BiH

Uhićena sutkinja Azra Miletić zbog primanja mita

Vijesti / Flash | 26. 02. 2015. u 07:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, lišili su slobode Ramu Brkića, optuženog protiv kojeg se vodi postupak u Sudu BiH, Senada Šabića, optuženog protiv kojeg se vodi postupak u Sudu BiH i Azru Miletić, sutkinju Apelacijskog odjela Suda BiH.

Mito od osumnjičenih 

Navedeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su za kaznena djela: Azra Miletić za primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona od suce, Ramo Brkić za davanje dara ili drugih oblika koristi i Senad Šabić za davanje dara ili drugih oblika korisiti.

Miletić se tereti da je uzela mito od Brkića i Šabića protiv kojih se vodi postupak u Sudu BiH.

Ramo Brkić, bivši komesar MUP-a Unsko-sanske županije, danas je u Sudu BiH osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 11 godina za organizirani kriminal, organiziranje uzgoja te međunarodnu prodaju skanka, kao i za zloupotrebu službenog položaja.

 

Senad Šabić, koji je takođe član Brkićeve grupe, osuđen je na deset godina zatvora za organizirani kriminal te promet narkoticima. Satko Kekić osuđen je na pet godina zatvora.

Sutkinja Miletić je radila u Apelacijskom dijelu Suda BiH.

Sutkinju Miletić za prijetnje je 2011. godineu medijima prozivala suspendirana tuzlanska tužiteljica Dijana Milić, koja je tvrdila da joj je ''Azra Miletić otvoreno prijetila i govorila da će mi kad- tad zagorčati život jer sam optužila njenog sina za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda''.

Neplaćeni stan 

Godine 2013. Miletić se opet našla u medijima i to jer ju je firma "Bau Invest" tužila zbog neplaćanja rata za stan koji je kupila 2005. godine.

''Iako je tužba protiv Miletićeve napisana prije gotovo dvije godine, još nije poznato da li joj je dostavljena, što otvara sumnju da neko namjerno odugovlači sa cijelim postupkom'', objavile su tada Nezavisne novine uz neslužbena saznanja da je u međuvremenu sutkinja prodala sporni stan.

Iz Suda BiH priopćeno je kako su ovo sasvim sigurno uznemirujuća saznanja s obzirom da sutkinja Miletić obavlja visoko odgovornu funkciju u pravosudnoj instituciji na državnoj razini.

''Iako je riječ o osnovama sumnje, a ne i utvrđenoj krivici, odnosno o fazi postupka u kojoj vrijedi pretpostavka nevinosti osumnjičene, smatramo da postojeća situacija sama po sebi baca sjenu na ugled naše institucije i može poljuljati vjeru građana u pravosuđe. Stoga Sud BiH uvjerava sve građane da će sve osobe, bez obzira na položaj koji uživaju u bilo kojoj instituciji, odgovarati pred zakonom i da neće ni na koji način biti zaštićeni od odgovornosti'', ističe se u priopćenju Suda BiH.

Navodi se kako će se Sud BiH ograditi od svih pojedinaca koji bi "nečasnim radnjama mogli dovesti u pitanje integritet ostalih nositelja sudske dužnosti i ugled naše institucije koji godinama gradimo".

Kopirati
Drag cursor here to close