Trzaj

Uhićena skupina koja je krijumčarila oružje za Švedsku

Vijesti / Crna Kronika | 27. 03. 2015. u 18:57 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam osoba uhićeno je u petak na području Bijeljine u sjevernoj Bosni pod sumnjom da su činile mrežu koja je oružje iz BiH i Srbije preprodavala kriminalnim skupinama u Švedskoj, potvrđeno je tijekom dana iz pravosudnih izvora.

U međunarodnoj akciji 'Trzaj' uhićeni su: N.Đ., M.Đ., M.V., P.B., Z.J., V.D. i A.Ć. te izvršeni pretresi na sedam lokacija.

Dragica Tojagić, glasnogovornica Posebnog tužiteljstva Republike Srpske, koje vodi cijelu akciju, potvrdila je kako su uhićeni organizirali uhodani lanac preprodaje ilegalnog oružja, na čemu su stekli značajnu zaradu.

Policijska akcija provedena u petak rezultat je duže istrage u koju su bile uključene policija i pravosuđe Švedske, Slovenije i Srbije.

Prema dostupnim informacijama, uhićeni šverceri u Švedsku su osim oružja slali i minsko-eksplozivna sredstva.

Tijekom pretresa pronađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, tri kilograma eksploziva, ručne bombe, teška strojnica, više komada streljiva različitog kalibra, više komada detonatorskih kapisli i drugi predmeti koji se mogu povezati s kaznenim djelom 'organizirani kriminalitet", a u vezi s kaznenim djelom "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija".

U ranijem razdoblju provođenja navedene akcije, na području Republike Srpske pronađeni su i privremeno oduzeti: 46 komada ručnih bombi, dva komada električnih detonatorskih kapisli, automatska puška ''M70AB2'' sa dva pripadajuća okvira i 60 metaka kalibra. 7,62 mm, pištolj marke ''CZ M70'' kal. 7,65 mm sa pripadajućim okvirom i 32 metka, 5.700 tableta ''Ksalol'' u originalnom pakovanju od jedan mg, koje se nalaze na listi opojnih droga-psihotropnih supstanci, 515 grama tableta nepoznatog porijekla u rinfuzi za koje se sumnja da sadrže narkotička sredstva i 845 eura i 40 KM.

Policija Kraljevine Švedske je na području Švedske oduzela dvije automatske puške nekadašnje jugoslavenske proizvodnje od D. T. Također su na području Slovenije pronađeni i oduzeti: 59 bombi, pet automatskih pušaka i 83 metka različitog kalibra.

Kopirati
Drag cursor here to close