Ratni zločin

Uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u ratnim zločinima u Jablanici

Vijesti / Flash | 16. 10. 2014. u 15:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Sarajeva uhićen je Mirsad Tahirović zvani Deba, bivši pripadnik odreda “Zulfikar” Armije BiH (ABiH), zbog sumnje da je 1993. godine sudjelovao u zločinima u Jablanici.

Tahirović je uhićen po nalogu Državnog tužiteljstva, koje ga sumnjiči da je od srpnja do listopada 1993. godine na području Jablanice sudjelovao u zločinima nad civilima i ratnim zarobljenicima hrvatske nacionalnosti.

Tužiteljstvo BiH sumnjiči Tahirovića, bivšeg pripadnika Specijalnog odreda za posebne namjene Stožera Vrhovnog zapovjedništva ABiH “Zulfikar”, da je sudjelovao u mučenjima, fizičkim zlostavljanjima i ponižavanjima zatočenih civila i zarobljenika hrvatske nacionalnosti, koji su bili nezakonito zatvoreni u Muzeju ''Bitka za ranjenike'' i na lokalitetu Rogića kuće u Jablanici.

Pred Državnim sudom se za zločine počinjene u Jablanici već sudi bivšem zamjeniku zapovjenika Specijalnog odreda “Zulfikar” Nihadu Bojadžiću.

Nakon ispitivanja Tahirovića, Državno tužiteljstvo će odlučiti da li će predložiti određivanje pritvora, priopćio je Birn.

Kopirati
Drag cursor here to close