Avdulah Hasanović

Uhićen pripadnik Islamske države zbog povezanosti s napadom u Zvorniku

Vijesti / Crna Kronika | 28. 04. 2015. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osoba koja je jutros uhićena zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku je Avdulah Hasanović, koji je ranije uhićen u akciji "Damask" Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog sumnje da je bio pripadnik "Islamske države", javljaju federalni mediji.

Mediji navode da se napadač na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić u posljednja tri mjeseca intenzivno družio sa Hasanovićem, koji je jutros uhićen po nalogu Tužiteljstva BiH.

Hasanović je priveden u službene prostorije Regionalnog ureda Sipe u Tuzli, gdje se nad njim vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje. U svojstvu svjedoka se saslušava veći broj osoba.

Hasanović je ranije uhićen u akciji Sipe "Damask" zbog sumnje da je bio pripadnik Islamske države. Bio je uhićen u rujnu 2014. godine, kada i Husein Bilal Bosnić. Do prošle godine je boravio u Siriji.

Mediji pišu da je Hasanović, pripadnik selefijskog pokreta u BiH, bio čest gost na predavanjima Jusufa Barčića i Nusreta Imamovića.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tijekom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je danas u Zvorniku novinarima da je riječ o osobi koja je već ranije policijski "obrađivana" i po pitanju odlaska na ratište u Siriju.

"Neki tragovi vode prema vehabijskim pokretima na drugim lokacijama. Mi intenzivno radimo na terenu sa SIPA-om i drugim agencijama na ovom slučaju", rekao je Lukač i istakao da je stanje sigurnosti i dalje na najvećem razini te potvrdio da nema uznemirenja građana Zvornika, niti negdje drugo u RS.

Ministar unutarnjih poslova je danas u Zvorniku posjetio policajce povrijeđene u napadu na policijsku stanicu u Zvorniku Stevu Milovanovića i Željka Gajića, čije je zdravstveno stanje stabilno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close