Split

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo torcidaša Ivana Mate Blaževića

Vijesti / Crna Kronika | 20. 09. 2017. u 17:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitska je policija danas uhitila Nikolu Gusića Janjića (24) iz Strožanca koji je osumnjičen zbog ubojstva godinu dana mlađeg Ivana Mate Blaževića, poznatog pod nadimkom Blato.

Gusić je uhićen iza 15 sati na području Splita i predan u II. Policijsku postaju nakon čega je predan u zatvor, piše Index.hr.

"Danas, 20. rujna 2017. policijski službenici PU splitsko-dalmatinske uhitili su 24-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za počinjene kaznenog djela ubojstva 23-godišnjeg Ivana Blaževića. Ubojstvo je počinjeno 11. kolovoza 2017. u Stobreču.

Od počinjenja kaznenog djela osumnjičeni se nalazio u bijegu, a danas, oko 15.25 sati, je uhićen na području Splita i priveden u II. Policijsku postaju Split. Oko 17 sati 24-godišnjak je predan u zatvor u Splitu", stoji u priopćenju policije.

Gusić se, piše Index, predao u pratnji svog oca. Došli su u blizinu Policijske uprave i javili se policajcima na gelefon. "Di sam bia, nitko ne zna", rekao je policajcima, koji sa njim nisu ni obavili razgovor, jer će to učiniti zamjenica županijskog državnog odvjetnika, pretpostavlja se u par idućih dana.

Tada bi se moglo nešto saznati više o motivu ovog ubojstva.

Osumnjičeni je u bijegu od 11. kolovoza kad se ubojstvo dogodilo. Do napada je došlo u kafiću Reket u Stobreču u 4.15 sati ujutro.

Policija od noći ubojstva traga za Gusićem Janjićem, a sumnjalo se čak i da je napustio zemlju. Tek krajem kolovoza objavljena je njegova fotografija.

"Dana 11. kolovoza 2017. godine oko 4,15 sati, u ulici Put Svetog Lovre u Stobreču, dogodilo se kazneno djelo ubojstva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u vezu s počinjenjem kaznenog djela dovodi se Nikola Gusić Janjić, rođen 8. prosinaca 1993. godine u Splitu", napisala je policija tada.

Inače, o razlozima i motivima napada još se uvijek nagađa.

Spominjao se nekakav sukob koji se dogodio na Uskrs i u kojem je Gusić izvukao deblji kraj.

Kobnu večer je u kafiću došlo do svađe. Gusić i Blažević izašli su ispred kafića, začuo se krik, svi su istrčali, ali već je bilo kasno. Blažević je krvario iz rane na prsima, Gusić je pobjegao.

Ivan Mate Blažević javnosti je postao poznat u listopadu prošle godine kad je u stobrečkom restoranu Epetium napao nogometnog suca Brunu Marića. Iako je bilo više maskiranih napadača, Blažević je jedini uhićen. Njega su, naime, svladali na mjestu napada i zadržali do dolaska policije.

Nakon napada nekoliko je mjeseci proveo u pritvoru, a početkom ljeta nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora, a što mu je zamijenjeno radom za opće dobro. Blažević je bio aktivni član Torcide, a Hajdukovi navijači još uvijek na sjevernoj tribini drže transparent s njegovom slikom

Kopirati
Drag cursor here to close