Na granici

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo odvjetnice Koričić

Vijesti / Flash | 03. 03. 2015. u 16:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) Senad Kljajić potvrdio je za Fenu da je M.B. (1952.) osumnjičen za ubojstvo odvjetnice Jasmine Koričić iz Bihaća uhićen danas na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, predan Sektoru krim policije Kantonalnog Ministarstva unutarnjih poslova.

''Dalje se radi na kriminalističkoj obradi, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati'', kazao je Kljajić.

Pripadnici Jedinice Granične policije Izačić uhitili su osumnjičenog na ulazu u BiH, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje MUPUSK-a, zbog kaznenog djela ubojstvo.

Osumnjičen je da je uz pomoć eksplozivne naprave 13. veljače usmrtio odvjetnicu Koričić ispred ulaza u njen odvjetnički ured u Prekounju.

Kako Fena neslužbeno doznaje, radi se o Muhamedu Budimliću iz Cazina.

Inače, odvjetnica Koričić rođena je 1954. godine u Bihaću, gdje je završila gimnaziju, a Pravni fakultet u Sarajevu. Radila je na poslovima pravnika u Općini Bihać, deset godina kao sutkinja Suda udruženog rada u Bihaću, bila je i predsjednica Općinskog suda za prekršaje Bihać, te predsjednica Višeg suda za prekršaje Bihać.

U odvjetništvu je već 18 godina, a radila je uglavnom oblast građanskog prava, a kaznene postupke nije radila.

''Bila je izuzetno vrijedna, borbena i savjesna žena, te nas je utoliko više ovaj slučaj iznenadio i zatekao'', izjavila je ranije Feni predsjednica Regionalne odvjetničke komore Bihać Safeta Alijagić.

Dodala je da u Komori nisu imali nikakvih pritužbi na nju.

Iz Komore naglašavaju da odvjetnici obavljaju tešku i odgovornu profesiju u kojoj su nezaštićeni i faktički i prema zakonskim propisima, s obzirom na već nekoliko počinjenih napada na osobnost i imovinu odvjetnika, od kojih neki ni do danas nisu riješeni.

Kopirati
Drag cursor here to close