Kontrola

Uhićen na Doljanima na osnovu tjeralice iz Sarajeva

Vijesti / Crna Kronika | 25. 05. 2016. u 19:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak su službenici Jedinice granične policije Doljani lišili slobode državljanina BiH H. Š. (1969.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'. Predat je službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 24.5.2016. godine na letu iz Minhena lišena su slobode tri državljana BiH. A.M. (1972.) potraživao je Osnovni sud Zvornik zbog kaznenog djela 'Teška krađa' i predat je službenicima Okružnog centra Istočno Sarajevo.

M.S. (1985.) potraživao je Općinski sud Travnik zbog kaznenog djela 'Teška krađa', dok je za S.B. (1975.) utvrđeno da je potražuje Općinski sud Sanski Most zbog kaznenog djela 'Krađa'. M. S. i S. B. predati su službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Dortmund 24.5.2016. godine slobode je lišen bh. državljanin A.H. (1974.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje javnog prometa'. Predat je službenicima Sudske policije Tuzla, navedeno je iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close