Antiteroristička akcija

Uhićen muškarac koji je ostavio sumnjivi paket na postaji u Londonu

Vijesti / Flash | 21. 10. 2016. u 20:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetnaestogodišnjeg čovjeka je danas uhitila antiteroristička policija, nakon što je otkrila sumnjivi paket na stanici North Greenwich", na jugoistoku Londona, navela je policija u priopćenju.

Osumnjičenika je uhitila, u ulici na sjeveru Londona pomoću pištolja na električnu impulziju Taser u 12.20 (11.20 sati po srednjoeuropskom vremenu), policija zadužena za antiterorističku borbu, i smješten je u pritvor, prema istom izvoru.

Paket je uništen u četvrtak ujutro, i u tijeku je ispitivanje, priopćio je Scotland Yard.

Britanski policajci za borbu protiv terorizma su priopćili u četvrtak da je otvorena istraga nakon otkrića paketa, koji je doveo do zatvaranja postaje u četvrtak krajem jutra.

Stanica North Greenwich omogućava pristup u koncertnu dvoranu O2 Arena, koja može primiti 20.000 gledatelja i gdje je kanadska rok grupa Nickelback održavala koncert.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je u petak pozdravio "izvanredni profesionalizam" snaga reda, koje su "brzo djelovale i (...) nisu nikoga ozlijedile".

Uzbuna na teroriste u Velikoj Britaniji je utvrđena od kolovoza 2014. na "ozbiljni", četvrti stupanj, na ljestvici od pet.

Nakon napada u studenom 2015. godine u Parizu i predgrađu, policija je najavila raspoređivanje 600 dodatnih naoružanih ljudi tijekom ljeta, naveo je AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close