27-godišnjak

Građanin ulovio muškarca koji je napao osam žena u Mostaru

Vijesti / Crna Kronika | 04. 09. 2015. u 10:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osmog napada na prolaznice u Mostaru, konačno je iza rešetaka serijski cestovni razbojnik Admir B., 27-godišnjak iz Trebinja s fiktivnom mostarskom adresom, piše Večernji list.

Uhvaćen je u naselju Tekija, nakon što je usred dana napao jednu ženu, pa mu je 'na rep' stao član njezine obitelji koji mu je ušao u trag i doveo ga pred lice pravde.

Drski razbojnik se već bio specijalizirao napadati starije žene koje bi se na ulici zatekle same, te im sleđa trgati ogrlice s vrata, naušnice s ušiju i torbice s ramena, a pri tom ih je više ozlijedio. Ukradeno bi prodavao u poslovnicama za otkup plemenitih metala.

''Riječ je o očito nepopravljivom opasnom kradljivcu. Nema stalnu adresu stanovanja u Mostaru. Danju bi lutao ulicama, a noću spavao po ruševinama. Još 15. srpnja se trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne zbog ranije osude pa je za njim bila raspisana i tjeralica, ali mu se nikako nije dalo ući u trag. Vješto je napadao pa se krio. Budući da je napadao sleđa, žrtve jedva da su pamtile njegov izgled'', navode za Večernjak iz mostarske iz policije.

Inače, u posljednje vrijeme u Mostaru se događaju učestali ulični napadi na žene pa zasad nije poznato radi li se o istom kriminalcu, ili hara više lopova sličnih 'radnih navika'.

''To se sve događa usred dana, i to na najfrekventnijim mjestima poput Radićeve ulice, Bulevara, kod bivše Robne kuće Razvitak, ispred Piramide itd. Osim žena, presreću se i tinejdžeri kojima se uz prijetnju nožem oduzme novac i mobiteli. Uglavnom su to činili Romi koji imaju između 17 i 20 godina. Po društvenim mrežama žene puno razmjenjuju iskustva i upozoravaju o napadima i presretanjima, a iz komentara se može vidjeti da je veliki broj njih prestao nositi torbice i skupocjeni nakit jer ne žele zbog toga biti žrtve uličnog nasilja'', kažu Mostarci.

Iz policije navode da sve čine kako bi suzbili ulični kriminal.

Kopirati
Drag cursor here to close