Rušitelj križa

Uhićen Mirza Hatić zbog reketarenja

Vijesti / Crna Kronika | 05. 05. 2015. u 09:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Federalne uprave policije uz asistenciju pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su danas pet osoba zbog kaznenog djela iznude. Uhićeni su Mirza i Lejla Hatić, Hilmija Garibović, Kemal Trle i Nihad Škoro, priopćeno je iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Hatić je privođen i ranije zbog različitih kaznenih djela, a javnosti je poznat i po rušenju križa na Zlatištu. I Garibović je ranije privođen zbog iznude i zelenaštva.

Akciju su u Ulici Klulovića izveli pripadnici Federalne uprave policije po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

"Točno je da je moj klijent Mirza Hatić uhićen u hotelu 'Bosnia', a pored njega je pronađeno 50.000 eura. Moj klijent tvrdi da to nije njegov novac", rekao je medijima Omar Mehmedbašić, Hatićev odvjetnik.

Mehmedbašić je naveo kako je Hatić tijekom uhićenja zadobio ozlijede lica, jer je pao.

Zbog ove akcije promet u središtu grada je bio usporen, dok je Ulica Kulovića u potpunosti bila blokirana.

Uhićenje je izvršeno i uz asistenciju Specijalne policije FMUP-a, nakon višemjesečne istrage koju su proveli Tužiteljstvo Kantona Sarajevo i Federalna uprava policije. 

U tijeku su pretresi objekata i vozila na više lokacija.

Uhićeni će u tijeku sutrašnjeg dana biti predati postupajućem tužitelju, a nakon čega će biti odlučeno o predlaganju daljih mjera prema njima, navodi se u priopćenju.

Hatić je uhićen u prosincu prošle godine zbog sumnje da je od gosta ugostiteljskog objekta Casino u hotelu Hollyday Inn oteo o 20.000 KM, ali je ubrzo pušten iz pritvora, jer je oštećeni dao izjavu da ga nije on napao.

 

Garibović je uhićen 2009. godine zbog iznude i zelenaštva, jer je 2006. i 2007. godine u nekoliko navrata posudio 60.000 KM uz kamatu od deset do 30 posto jednoj osobi.

Osumnjičeni je oštećenom prijetio smrću, kako bi stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 200.000 KM, koje mu je oštećeni isplatio do listopada 2009. godine, prenosi Srna.

Garibović je i jednom stranom državljaninu u rujnu 2008. godine posudio 80.000 maraka s kamatnom stopom od deset posto. Oštećeni je Gariboviću po osnovu kamate vratio 120.000 KM, a glavnica je ostala neisplaćena.

Prijetio smrću i ovom oštećenom i njegovoj obitelji zbog neisplaćivanja glavnice, a oduzeo im je i automobil prisilivši oštećenog da potpiše kupoprodajni ugovor.

Kako je tada priopćeno iz Federalne uprave policije, osumnjičeni je prijetio smrću i jednoj ženi, jer je smatrao da je u vezi sa stranim državljaninom.

Kopirati
Drag cursor here to close