17. napad

Uhićen jedan od napadača na crkvu u Sarajevu

Vijesti / Crna Kronika | 01. 09. 2015. u 11:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više nepoznatih osoba danas je u 00.40 sati razbilo prozorska stakla na objektu crkve i župnog ureda Svetog Luke Evanđeliste, ulica Bosanska, općina Novi Grad Sarajevo.

Izvršenim uviđajem utvrđeno je da su razbijena tri prozorska stakla na navedenom vjerskom objektu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, istoga dana u 01.30 sati u ulici Višegradska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU su uhitili maloljetnika D.A., (1998) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio kazneno „oštećenje tuđe stvari“.

U obavljenom intervjuu D.A. je u potpunosti priznao da je sa još četiri lica izvršio navedeno kazneno djelo, priopćeno je iz MUP ŽS.

Župnik Anto Jelić rekao je kako je posrijedi već sedamnaesti napad na tu crkvu, koja je još u izgradnji.

"Ovo je već sedamnaesti ovakav napad otkako je 2007. počela gradnja crkve", rekao je Jelić agenciji Hina, podsjećajući kako je crkva bila metom ne samo napadača koji su razbijali prozore nego i onih koji su krali stvari.

"Uvijek se tako dogodi, policija dođe i snimi, ponekoga privedu, no dosad nitko nije procesuiran", kazao je župnik koji duhovno skrbi za oko dvije tisuće vjernika uglavnom starije životne dobi.

Crkva sv. Luke Evanđelista smještena je u naselju Alipašino polje u novom dijelu Sarajeva i okružena je brojnim stambenim višekatnicama. Gradnja još nije dovršena, a trenutačno se pokušavaju prikupiti sredstva od oko 80 tisuća eura, koiko je potrebno za postavljanje fasade.

Kopirati
Drag cursor here to close