Ima 19 godina

Uhićen glavni osumnjičeni za napade na žene u Kelnu

Vijesti / Flash | 29. 04. 2016. u 06:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan mladić od 19 godina, koji se smatra jednim od glavnih aktera seksualnih napada na žene uoči Nove godine u Kelnu, uhićen je u Švicarskoj, priopćila je danas njemačka policija. Osumnjičeni je uhićen u srijedu, zajedno s jednim muškarcem na sjeveru Švicarske, poslije krađe u jednom tržnom centru u njemačkom gradu Konstanc blizu granice, navela je tamošnja policija.

Tužiteljstvo u Kelnu izdalo je europski nalog za uhićenje tog 19-godišnjeg mladića, čiji identitet i nacionalnost nisu priopćeni, pod sumnjom da jedan od glavnih napadača u tom gradu uoči Nove godine, prenose Nezavisne. Listovi u Švicarskoj spominju da je uhićen Marokanac. U novogodišnjoj noći je podnijeto ukupno 1.075 kaznenih prijava, uključujući 467 zbog navodnih seksualnih zločina, od napada do silovanja.

Serija napada tijekom proslave Nove godine u Kelnu izazvala je veliko nezadovoljstvo Nijemaca u trenutku zaoštrene debate o mogućnosti zemlje da integrira gotovo 1,1 milijuna izbjeglica koje su prošle godine tražile azil u Njemačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close