SIPA

Uhićen direktor Pavlović banke

Vijesti / Flash | 11. 02. 2016. u 11:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici SIPA-e danas oko 12 sati na području Trebinja uhitili su vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića.

Televizija navodi kako je ovo treće uhićenje od jutros, prije Pavlovića SIPA je danas oko 10 sati uhitila i bivšeg direktora banke Peru Lazića kao i bivšeg referenta za obradu kredita Ljiljanu Garić.

PodsjećamoSDS je podnijela potkraj prošle godine kaznu prijavu protiv Dodika i "Pavlović banke" zbog sumnjivog kredita od 750 tisuća eura koji je 2008. godine odobren aktualnom predsjedniku, a tadašnjem premijeru RS-a.

Taj je kredit poslužio kao pokriće za transakciju u kojoj je Dodik postao vlasnikom vile u elitnom beogradskom naselju Dedinje.

U kaznenoj prijavi SDS tvrdi kako je Dodik tu vilu zapravo kupio 2007. godine i to gotovim novcem, a da mu je kredit odobren samo kako bi se stvorio privid pokrića za već isplaćeni iznos.

Također je navedeno kako postoje dokazi da su rate kredita otplaćivali Dodikovi poznanici i prijatelji, kao i da je "Pavlović banka" nakon toga na sumnjiv način došla do vrijednih nekretnina koje je iskoristila za poslovni prostor.

Dodik još nije saslušan, a javno je odbacio sve optužbe iz SDS-a tvrdeći kako ima dokaze da je do kuće u Beogradu došao zakonito te temeljem regularnog kredita kojega i danas otplaćuje.

Kupljenu kuću Dodik je izdao veleposlanstvu Izraela u Srbiji.

Prema nekim nepotvrđenim informacijama, Pavlović je prilikom uhićenja pokušao pobjeći. 

Kopirati
Drag cursor here to close