Akcija policije

Uhićen Adem Karamuja

Vijesti / Flash | 21. 08. 2016. u 14:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adem Karamuja, koji je osumnjičen za zagađenje vodovoda u selu Ošve kod Maglaja, uhićen je danas i u tijeku je kriminalistička obrada, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije.

Karamuja je uhićen nešto poslije 13 sati u selu Ošve i nalazi se u prostorijama MUP-a ZDŽ.

Karamuja je bio u bjekstvu od 7. kolovoza kada je u Ošvama izbila svađa mještana zbog lokalnog vodovoda, a došlo je i do upotrebe vatrenog oružja kada su ispaljena dva hica u zrak.

Policija je nakon toga uhitila Jasmina Bratanovića, dok se za Ademom Karamujem tragalo. Prema navodima medija, mještani su financirali izgradnju vodovoda, ali su pojedinci htjeli da se ilegalno priključe na vodovod što im nije dozvoljeno.

Zenicablog saznaje da je uhićen nakon što je najavio i sam došao da se preda, u Ošvama jutros oko 10 sati, nakon čega je prebačen u maglajsku policiju, a potom u sjedište MUP-a ZDŽ.

Prema dostupnim podacima, policiji se javila njegova supruga, koja je rekla da se Karamuja želi predati policiji, te je dogovoreno da se pojavi u selu, gdje je lišen slobode, navodi Zenicablog.

Karamuja je uhićen u okviru akcije 'Damask' 2014. godine, a Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je protiv njega i još 11 osoba podiglo optužnicu da su postali članovi organizirane terorističke grupe i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Nakon toga uslijedio je sukob, a osoba koja je trebala biti skinuta sa vodovodne mreže pucala je iz vatrenog oružja, zamutila vodu iz koje se napajaju domaćinstva i pobjegla u šumu.

"Policijski timovi Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije su proteklih dana poduzimali operativne mjere i radnje na pronalasku osobe A.K., za kojim je raspisana operativna potraga zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kaznena djela 'Ugrožavanje sigurnosti' iz člana 183. Kaznenog zakona FBiH, 'Izazivanje opće opasnosti' iz člana 323. Kaznenog zakona FBiH i kazneno djelo 'Zagađivanje vode za piće i živežnih namirnica' iz člana 236. Kaznenog zakona FBiH", pojasnila je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDŽ.

Karamuja je ranije optužen pred Sudom BiH da je kao član terorističke grupe 'Islamska država' sudjelovao na ratištima u Siriji i Iraku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close