Zajedništvo branitelja

Udruge Brčko Disrikta i tuzlanske 115. pukovnije HVO-a donirali novac Vukovaru

Vijesti / Flash | 11. 08. 2016. u 11:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi, donaciju za obnovu Vodotornja u iznosu 12.000 kuna, u četvrtak su uručili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Brčko Disrikta i tuzlanske 115. pukovnije HVO-a "Zrinski" poručivši kako je donacija skromna, ali je izraz dubokoga poštovanja i pijeteta branitelja bosanske Posavine prema Vukovaru i žrtvi toga grada u Domovnskom ratu.

"Već pet godina zaredom pješice u koloni sjećanja dolazimo za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara iz Brčkoga odnosno Gornje Obodnice kod Tuzle u Vukovar kako bi odali počast braniteljima Vukovara. Sada smo željeli tu vezu s Vukovarom ojačati i kroz ovu skromnu donaciju", kazao je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO Brčko Distrikta Mijo Josipović.

Naveo je kako je puno Posavljaka 1991. godine branilo Vukovar, a sada u miru također žele dati svoj doprinos obnovi toga grada i Vodotornja, jednoga od najprepoznatljivijih simbola stradanja Vukovara 1991 godine.

"Zahvaljujem se braniteljima iz Tuzle i Brčkoga što su i danas s nama. Smisao projekta obnove Vodotornja je bilo hrvatsko zajedništvo i to su ovi ljudi danas i posvjedočili svojim dolaskom u Vukovar. Zadovoljni smo kako se odvija priča oko vukovarskog Vodotornja", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava podsjetivši kako je do sada za obnovu Vodotornja prikupljeno nešto manje od devet milijuna kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close