Provalne krađe

Učestale krađe na Buni i u Hodbini: Policija identificirala počinitelje

Vijesti / Crna Kronika | 07. 07. 2014. u 14:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije, Policijska uprava Mostar, te Policijska postaja Jug proteklih dana intenzivno su radili na povećanom broju provalnih krađa na području Bune i Hodbine.

Prema službenim informacijama posljednjih desetak dana u lipnju intenzivirane su provale u obiteljske kuće koje se koriste kao vikendice, odnosno čiji vlasnici žive u Mostaru, nekom drugom gradu ili u inozemstvu.

Policijski službenici su ušli u trag počiniteljima, te je za Bljesak.info otkriveno da je provaljeno u ukupno 9 obiteljskih kuća.

"Iz 7 kuća su otuđeni različiti predmeti, negdje manje, a negdje veće materijalne vrijednosti. Uglavnom se radi o kućama povratničkih obitelji na Bunu i u Hodbinu", rečeno je iz MUP-a HNŽ za Bljesak.info.

Iz Policijske postaje Jug rečeno je kako je jedan od problema učestalih provala i gašenje javne rasvjete između 02 i 03 ujutro što uveliko pomaže kradljivcima u njihovim 'operacijama'.

Ipak veliki angažman policijskih službenika doveo je do toga da su počinitelji otkriveni, te je pronađen veći dio otuđenih predmeta. Iz MUP-a HNŽ za Bljesak.info priopćeno je da su kao kradljivci identificirani O. Š. (1991.) i E. D. (1988.).

Veći dio otuđenih stvari otkupio je M. D. koji se u ovom slučaju također tereti kao suučesnik. Osim toga kod njih su pronađeni još neki predmeti koji ne potječu iz krađa na području Bune i Hodbine, te je policija izrazila sumnju da su navedene osobe provaljivale u kuće i stanove na području Malog polja, Blagaja, ali i drugih područja gradskih i prigradskih naselja. Međutim, zbog dalje istrage policija nije davala više informacija.

Ovom prilikom policija je pozvala stanovništvo da se ne ustručavaju pozvati besplatni broj 122 kada primjete neke sumnjive osobe ili radnje koje se događaju u susjedstvu, te na taj način doprinesu sigurnijem okruženju za sve.

Kopirati
Drag cursor here to close