Ranio četvoricu kolega

Učenik ubio nastavnika u školi, ali neće kazneno odgovarati

Vijesti / Crna Kronika | 20. 04. 2015. u 14:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak mlađi od 14 godina uhićen je u ponedjeljak zbog sumnje da je ubio nastavnika i ranio još četvoricu učenika u školi u Barceloni.

Policijski glasnogovornik nije potvrdio da je neidentificirani dječak bio učenik škole u radničkom kvartu Barcelone u kome se napad dogodio ubrzo nakon početka školskog dana.

Iako je glasnogovornik potvrdio da je nastavnik ubijen iz oružja sa sječivom, policija nije priopćila kakva je vrsta oružja korištena u napadu. Španjolska nacionalna televizija i ostali mediji javili su da je dječak imao nož i samostrel, prenosi AP.

Mediji također navode da su još dvoje nastavnika i dvojica učenika zadobili manje ozljede u napadu.

Napad se dogodio u javnoj srednjoj školi za učenike između 12 i 16 godina. Nakon napada, roditelji i učenici okupili su se pred školom, šuteći u šoku i grleći se međusobno.

Glasnogovornik regionalne policije izjavio je kako je prerano ustanoviti je li smrtonosni incident - veoma rijedak događaj u toj zemlji - pokušaj kopiranja napada u gradu Columbineu u američkoj saveznoj državi Kolorado izvedenog 20. travnja 1999. godine u kome je ubijeno 12 učenika i nastavnik.

Prema navodima drugih učenika, dječak je prije incidenta sastavljao "crne liste s imenima profesora i djece koji mu se nisu sviđali", prenosi Tanjug.

''Uvijek je pričao o oružju i o tome da će jednog dana ubiti profesore i učenike koji mu se nisu sviđali'', rekla je jedna učenica iz njegovog odjeljenja, dok su drugi naveli da je prošli tjedan u više navrata rekao da će ubiti sve profesore, a zatim izvršiti samoubojstvo.

Policijski glasnogovornik govorio je pod uvjetom da ostane anoniman jer ga pravila regionalne policije sprečavaju da se predstavi po imenu.

Inače, pošto je dječak star samo 13 godina i pošto nije krazneno odgovoran, samo je zadržan u policiji, ali ne i uhićen, objavili su španjolski mediji.

O daljem postupanju prema maloljetnom ubojici će odlučiti sudac za maloljetnike, budući da španjolski zakon propisuje da se u slučajevima kad je počinitelj mlađi od 14 godina primjenjuju samo mjere edukativnog karaktera i rad s obitelji maloljetnika, piše list "El Mundo".



Kopirati
Drag cursor here to close