Doboj

Učenici prekršajni nalog zbog vrijeđanja Bošnjaka

Vijesti / Crna Kronika | 20. 03. 2015. u 14:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv 16.godišnje učenice srpske nacionalnosti iz okoline Doboja podnesen je zahtjev Osnovnom sudu u Doboju za pokretanje prekršajnog postupka zbog verbalnog vrijeđanja dvojice učenika bošnjačke nacionalnosti iz Gornje Grapske, u autobusu koji je 18.ožujka prevozio učenike od škole do kuće.

Radi se o učenici iz jednog dobojskog sela, a prekršajni nalog je podnesen u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, rečeno je u Centru javne sigurnosti Doboj. Dežurni tužitelj je, nakon prikupljenih činjenica i saznanja o ovom verbalnom incidentu, odlučio da u svemu nema obilježja kaznenog djela.

Sudionica je identificirana nakon što su pripadnici policije u Doboju zbog ovog slučaja danas razgovarali i s predstavnicima dobojske Mjesne zajednice Gornja Grapska, koji su sinoć protestirali nakon, kako je rečeno, verbalnog vrijeđanja učenika srpske nacionalnosti prema dvojici učenika bošnjačke nacionalnosti.

Na protestnom okupljanju, na regionalnom putu Doboj - Modriča, sinoć oko 18.50 sati bilo je oko 50 mještana Gornje Grapske.

Kopirati
Drag cursor here to close