Policija

Ubojstvo Cicmila: Pronađeni dokazi, privedeno pet osoba

Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2015. u 08:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Mostaru privela je pet osoba koje se mogu povezati s ubojstvom Božidara Cicmila, vlasnika tvrtke 'Moj Taxi'.

Kako je potvrđeno na konferenciji za medije, policija ima i popis 33 osobe, koje se moraju u što kraćem roku saslušati u sklopu istrage ubojstva, koje se dogodilo u ponedjeljak u jutarnjim satima ispred zgrade u kojoj je ubijeni Crnogorac živio.

''Postoji jako loša snimka napadača na kojoj se vidi kako odlazi vidno ozlijeđen noseći nešto u ruci'', rekao je Ramiz Hasić načelnik sektora krim. policije MUP-a HNŽ-a uz pojašnjenje kako je vozač, koji je kobnog jutra vozio Cicmila, vozilom udario ubojicu.

Načelnik sektora kliminalističe policije HNŽ-a, koji vodi istragu, rekao je kako ne stoje pojedine optužbe da policija nije odradila svoj dio posla.

''Saslušali smo vrlo veliki broj svjedoka. Priveli smo pet osoba koje se mogu dovesti u vezu s ubojstvom. Posebno smo žurili zbog činjenice da je napadač ozlijeđen udarom Cicmilovog vozila. U ovom dijelu istrage, kada je forenzika u pitanju, imat ćemo i pomoć FUP-a'', rekao je Hasić.

''Odgovorno tvrdim da je krim-policija zajedno s PU Mostar uradila svoj dio posla, pretresla zgradu od vrha do dna'', rekao je pohvalivši pisanje medija o ovom slučaju.

Hasić kaže kako je o samom ubojstvu rečeno previše, posebno kad je u pitanju prošlost Cicmila u Crnoj Gori.

''Bio je pripadnik specijalne policije. Komunikacija s domaćim agencijama i agencijama u regiji, pokazuje da se dosadašnji način života može se vjerojatno povezati s motivima ubojstva. On je bio predmetom kriminalističkih obrada SIPA-e i bio je sigurnosno interesantna osoba'', rekao je Hasić bez izošenja detalja.

''Kada je u pitanju Mostar, činjenica je da se osjećao sigurno. Kod njega i vozača nije pronađeno oružje koje bi značilo da je imao sumnju da bi mu se nešto ovako moglo dogoditi'', rekao je.  

Pojašnjeno je i kako se ne može načiniti robot jer se sve odigralo jako brzo, pa svjedok nije mogao dati opis počinitelja, koji nije bio maskiran.

Cicmil je, pokazala je dosadašnja istraga, ubijen iz oružja kalibra 7,65 mm, a forenzičari su na licu mjesta otkrili neke tragove, čija će se vrijednost znati nakon analize.

Policija je otkrila kako je ubijeni Cicmil prije ubojstva jako često mijenjao brojeve i mobilne telefone, te da je bio i dijelom zanimanja SIPA-e. Analiza njegovih telefona još uvijek nije urađena.



Ravnatelj policije Ilija Lasić je rekao kako ovo ne utječe na sigurnost grada Mostara.

''Ne mogu razumjeti neke koji komentiraju sigurnost u gradu govoreći ono najcrnje, a vi dobro znate da naša djeca od vrtića, osnovnih i srednjih škola do fakulteta idu bez roditelja. Zar bi roditelji djecu slali iz cijele BiH, Hrvatske i šire regije u Mostar. Stanje u Mostaru je na dobrom nivou i mislim da će tako i ostati'', rekao je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close