Istraga

Ubio odvjetnicu koja je zastupala njegovog sina

Vijesti / Flash | 28. 02. 2015. u 08:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) obavili su višesatni pretres kuće Muhameda Budimlića (63) iz zaseoka Podgredine u Mjesnoj zajednici Stijena u općini Cazin. Budimlić je osoba koja se, kako saznaje Dnevni avaz, dovodi u izravnu vezu s mučkim ubojstvom odvjetnice Jasmine Koričić (61) 13. veljače.

Ona je ubijena u bombaškom napadu, a nakon što je ispred njenog ureda postavljena ručna bomba. Prije tri dana istražitelji su, kako smo objavili, na osnovu DNK provjera utvrdili identitet napadača, a jučerašnji pretres doprinio je konačnom rasvjetljavanju ubojstva.

Avaz piše da je najvjerojatniji motiv ubojstva je spor koji je Muhamed vodio sa svojim sinom Hasanom u vezi s imovinom, a nesretna odvjetnica zastupala je Hasana Budimlića.

Osumnjičeni Muhamed Budimlić živi u Austriji, u Salzburgu, i povremeno dolazi u Podgredinu. Prema informacijama do kojih je došao Avaz napustio je BiH 14. veljače.
Policajci su tijekom jučerašnjeg dana držali ovu nenastanjenu kuću na oku u iščekivanju da Kantonalni sud u Bihaću da naredbu za pretres.

Nakon što je naredba stigla, istražitelji su s kriminalističkim tehničarima pročešljali unutrašnjost kuće i pomoćnih prostorija i uzeli nužne uzorke.

Pretresu je, kako saznaje Avaz, prisustvovala bivša supruga Muhameda Budimlića. Nekoliko minuta prije 17 sati posljednji od istražitelja je zatvorio metalnu kapiju kuće.

U Podgredinama su šokirani saznanjem da bi Muhamed imao ikakvu vezu s brutalnim ubojstvom bihaćke odvjetnica.

Podsjećamo, odvjetnica je preminula od ozljeda koje je zadobila u eksploziji ekspozivne naprave koja joj je bila postavljena ispred njezinog odvjetničkog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close