Nuklearni odgovor

U zemlji koja zarati s Rusijom, ostat će samo žohari

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 09:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U slučaju NATO napada na Rusiju, doći će do pune upotrebe ruskih potencijala, a proturaketna obrana koju Alijansa razmješta po Europi bit će uništena prva, upozoravaju ruski vojni stručnjaci.

Stručnjak iz Centra za analizu strategija i tehnologija Mihail Barabanov ističe kako je primjena sredstava zračnog napada nad teritorijom Rusije praktično nemoguća, jer bi odmah izazvala nuklearni odgovor.

"Ako budu lansirane krstareće rakete ili ako dođe do masovnog polijetanja bombardera, jedino što je moguće jeste odgovor punim kapacitetom nuklearnih snaga", predviđa Barabanov.

Proturaketna odbrana koju NATO razmješta u Europi također je, prema tvrdnjama stručnjaka, nemoćna u slučaju sukoba s Rusijom. Takvi objekti prvi će biti uništeni.

Karakteristike suvremenog raketnog naoružanja, kao što je sustav Iskander, omogućavaju da se pitanje objekata Proturaketne obrane "riješi za nekoliko minuta", tvrde vojni stručnjaci.

Analitičar Radio-televizije Zvijezda Dmitrij Jurov navodi kako će "svaki pokušaj rješavanja pitanja s Rusijom vojnim putem dovesti do toga da će država-agresor biti zbrisana s lica Zemlje za samo nekoliko minuta", prenosi Srna.

"Na takvoj teritoriji poslije mogu živjeti samo žohari. S ovim stavom se neće složiti brojni kvazistručnjaci za Rusiju s društvenih mreža, koji su na Internetu odavno odnijeli pobjedu na svim frontovima", ističe Jurov.

Razne teorije po društvenim mrežama koje govore o mogućoj pobjedi NATO-a i brzom pokoravanju Rusije jesu besmislice koje nemaju veze s realnošću, tvrdi on.

Tako je jedan "analitičar", navodni potpukovnik američke vojske, objavio da Pentagon planira osvojiti Rusiju "za deset do 20 dana".

Ovu vijest objavili su prvi ukrajinski mediji, prenijeli su je svi glavni mediji, a ispostavilo se da Pentagon nikad nije čuo za tog "stručnjaka".

Oni koji tvrde kako je moguće da NATO pobijedi Rusiju u izravnom sudaru ne uzimaju u obzir realno stanje stvari - raspored snaga, stepen zaštićenosti ključnih objekata, slabosti zapadnih stelt bombardera, koji lete samo tamo gdje nema protuzračne obrane. Članovi o osvajanju Rusije pišu se u stanju pijanog ludila, a autori nemaju pojma o tome kako funkcioniraju vojne tehnologije, navode ruski analitičari.

Renomirani stručnjaci upozoravaju kako bi se vojni sukob između Rusije i NATO-a za nekoliko sati pretvorio u razmjenu nuklearnih napada, što nikome ne bi donijelo ništa dobro.

Kopirati
Drag cursor here to close