Policijska akcija

U Tuzli i Kalesiji policijska akcija zbog pljački kuća, poduzeća...

Vijesti / Crna Kronika | 22. 07. 2014. u 10:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nekoliko lokaliteta u Tuzlanskoj županiji u tijeku je akcija pripadnika županijskog Ministarstva unutarnjih poslova, koji uhićuju osobe osumnjičene za trgovinu drogom i pljačku poduzeća, benzinskih crpki i privatnih kuća. U MUP-u Tuzlanske županije potvrđeno je da je akcija u tijeku i da će više detalja biti poznato tijekom dana.

Mediji navode da je od jutros, prema neslužbenim informacijama, na području općina Tuzla i Kalesija uhićeno pet osoba, te da je u tijeku uhićenje još nekoliko osoba koja se dovode u vezu sa navedenim kaznenim djelima.

Osim službenika iz nekoliko policijskih uprava, u ovoj akciji angažirani su i pripadnici Jedinice za posebne namjene županijskog MUP-a.

Posljednja opsežna policijska akcija na području Tuzlanske županije realizirana je sredinom lipnja, kada je na području općine Gračanica uhićeno 11 osoba koje su se dovodile u vezu sa kaznenim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TŽ su u utorak izvšili pretres 42 privatna stambena objekta na području općina Tuzla, Gračanica, Gradačac, Živinice, Kalesija i Lukavac.

Tom prilikom su u Tuzli dvije osobe lišene slobode, i iste su privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Riječ je o akciji sprječavanja, otkrivanja i lišenja slobode izvršitelja kaznenih djela krađa, teških krađa, razbojništva i drugih kaznenih djela.

Policijski službenici su kod određenog broja osoba pronašli i oduzeli sljedeće predmete: 8 pištolja raznih kalibara, određenu količinu streljiva, 3 plinska pištolja, određenu količinu medikamenata, određenu količinu materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge 'speed' i 'canabis sativa', više od 50 manjih pakiranja najvjerojatnije s opojnom drogom 'canabis sativa', 2 vage za precizno mjerenje, 1 laptop, 7 USB stikova, raznu dokumentaciju i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem određenog broja kaznenih djela, počinjenih na području Tuzlanske županije. Svi pretresi su izvršeni po Naredbama sudova, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close