Grad duhova

U Tripoliju život visi o koncu

Vijesti / Flash | 01. 08. 2014. u 08:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jasmin Zildžo, direktor kompanije Elpco za koju je radio u Libiji, prije tri dana vratio se iz Tripolija, koji doslovno gori zbog žestokih sukoba rivalskih snaga. Za "Dnevni avaz" priča da je mjesecima preživljavao pakao.

- U početku su to bila puškaranja, a u posljednje vrijeme počeli su upotrebljavati teško oružje. Na ulicama nema nikakvog prometa, ljudi ne izlaže iz kuća. Život je stao. Čak su u pojedinim kvartovima postavili pješčane nasipe da blokiraju grad kako netko ne bi upao u 'njihovu zonu'. Dane sam provodio sjedeći u kući i krijući se od granata, a u kupovinu sam išao brzinski. Kupovao sam više hrane i pravio zalihe namirnica za nekoliko dana. Otkako su počeli nemiri, život u Tripoliju stalno nam je bio ugrožen. Na ulice se ne smije izaći zbog oružanih pljački - prenosi Zildžo stanje u libijskoj prijestonici.

Kaže da su otmice i pljačke svakodnevica. Naši radnici, baš kao i drugi Libijci 'na meti', nisu smjeli izvaditi novčanik da bi nešto kupili.

- Jednostavno su otimali sve. Nikakve policije nije bilo da nas zaštiti. Tripoli izgleda kao grad duhova - kazao je Zildžo.

Naši državljani iz Libije, njih oko 300 zaposlenih u internacionalnim kompanijama i medicinskim ustanovama, evakuiraju se u etapama. Najprije se prebacuju u Tunis pa dalje, piše "Dnevni avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close