Epidemija

U tri dana od salmonele u Čačku umrlo pet osoba

Vijesti / Flash | 19. 04. 2015. u 19:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U čačanskoj bolnici od zaraze salmonelom preminula je i peta osoba koja je bila korisnik Doma za stare "Dvoje" u Vranićima, izjavio je direktor te ustanove. Direktor Radoslav Milošević je naveo da je u pitanju ženska osoba, koja je imala više od 86 godina i ranije bila smještena u domu, ali je zbog epidemije prevezena u bolnicu u Čačku.

Milošević je rekao da je ta starija žena imala simptome kao i ostali preminuli - grčeve u stomaku, dijareju i malaksalost.

Direktorica čačanskog Zavoda za javno zdravlje, dr. Ana Mišović podsjetila je ranije danas da je 16. travnja prijavljena epidemija salmonele i konstatirano je da je oboljela 41 osoba, među kojima su štićenici, osoblje ustanove i dvoje mještana.

"Najvažnije je da se broj inficiranih ne povećava. Uveden je svakodnevni epidemiološki nadzor, predložene su mjere i epidemiolog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti redovno obilazi ustanovu", rekla je ona Tanjugu.

Prvog dana kada je epidemija prijavljena izvršeno je uzorkovanje namirnica i uzeti su brisevi sa radnih površina, a preliminarni rezultati bit će poznati u ponedjeljak kako bi se utvrdio izvor zaraze, napomenula je Mišović, prenosi B92.

Nakon proglašenja epidemije u domu za stare u Vranićima, kod Čacka, pet korisnika ove ustanove je preminulo, a broj hospitaliziranih je porastao na 10.

Kopirati
Drag cursor here to close