Prvi stupanj redukcije

U Tomislavgradu započinju redukcije vode

Vijesti / Flash | 23. 07. 2015. u 10:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Tomislavgrad održao je u srijedu sastanak na kojem se analiziralo pitanje opskrbe pitkom vodom korisnika postojećih vodovodnih sustava, kao i onih naselja u kojima još nije izgrađena vodovodna mreža.

Kako je priopćeno iz općine Tomislavgrad, zaključeno je kako se zbog dužega sušnog razdoblja i pada razine vode na svima vodocrpilištima, preventivno uvodi prvi stupanj redukcije kojim se pozivaju korisnici svih javnih vodovoda, kojima gospodari Javno komunalno poduzeće Tomislavgrad, da vodu racionalno koriste samo za piće i osobnu higijenu, dok se najstrože zabranjuje zalijevanje okućnica, pranje automobila i sl.

Provođenje ove odluke nadzirat će službene osobe Javnoga komunalnoga poduzeća Tomislavgrad.

Uz navedeno, vodovodni sustav u Tomislavgradu posljednjih je dana dodatno destabiliziran prekidima mreže i nekontroliranim izlijevanjem vode iz središnjeg bazena kroz hidrante izazvanim radovima na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije.

Kako bi se stanovnicima naselja u kojima još uvijek nije izgrađena vodovodna mreža omogućila preko mreže hidranata što brža doprema pitke vode cisternama, osim vozila Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad, bit će dodatno angažirana i vozila privatnika koji imaju dozvole za obavljanje ovih djelatnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close