Sastanak bez medija

U Tesliću sastanak bez puno detalja; Narednog tjedna ponovno razgovori s MMF

Vijesti / Flash | 27. 06. 2015. u 16:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku presjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, te entitetskih premijera Fadila Novalića i Željke Cvijanović s predstavnicima međunarodnih financijskih organizacija razgovarano je o reformskoj agendi, a već narednog tjedna uslijedit će nove aktivnosti o tom pitanju.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović potvrdila je da je dosta toga u međuvremenu usuglašeno.

"Ostalo je još stvari o kojima treba da se razgovara u narednom razdoblju i cijenim da ćemo već sljedećeg tjedna imati nove aktivnosti", kazala je Cvijanović, nakon sastanka predstavnika izvršne vlasti u BiH s predstavnicima Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Europske unije.

Dodala je i da je ovo jedan od mnogobrojnih sastanaka posvećeno usuglašavanju o reformskoj agendi. U Tesliću je danas održan radni sastanak kojem su prisustvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović, šef Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunnar Wigemark, kao i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

Na sastanku se razgovaralo o tehničkim detaljima postojećeg nacrta teksta reformske ekonomske agende koji je već bio prihvaćen od Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH.

Tijekom sastanka postignut je visok stupanj suglasnosti i definiran je tekst koji bi u konačnici, tijekom idućeg tjedna, trebao biti i usvojen, priopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg VMBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close