Civilna zaštita HNŽ

U Stocu ugašen požar koji je buktio dva dana, u Mostaru ugašeno sedam manjih požara

Vijesti / Flash | 07. 08. 2015. u 09:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Pušišta, Donje i Gornje Duboke, Vlake i Demilovog krsta, općina Stolac jučer je ugašen požar koji je buktio od 5. kolovoza, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ). U požaru je izgorjelo oko 100 hektara niskog i visokog raslinja, a u gašenju je sudjelovalo 14 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila.

Na području Mostara jučer ujutro i poslijepodne većinom je gorjelo nisko raslinje i trava u Željuši, Donjoj Drežnici, Raštanima, Zaliku, te na Kobilovači, u Malom Polju i u Jasenici.

U neumskoj općini jučer od 7.15 do 17 sati Profesionalna vatrogasna postrojba (PVP) Neum gasila je požar koji se iz mjesta Trnovica (Republika Hrvatska) širio prema selu Drijen. U požaru je izgorio oko 1 hektar trave i niskog raslinja.

Na području Jablanice jučer od 9 do 12 sati gorio je otpad na odlagalištu otpada "Bukova" kojim upravlja Javno komunalno poduzeće Jablanica. Uz vatrogasce u gašenju požara sudjelovali su i zaposlenici tog poduzeća.

Šumski požar izbio je i u naselju Sultiću (Buturović Polje), izazvan paljenjem tri stoga sijena. PVP-a Konjic izašla je na teren i uspješno izvršila intervenciju. Trenutno nema opasnosti za dalje širenje požara, navode iz Operativnog centra civilne zaštite.

U općini Čapljina, u Šurmancima gorjela je kupina te trava i raslinje u blizini kuća kod Dretelja.

U čitlučkoj općini gorjela je trava i nisko raslinje u Biletić Polju, a u Krehin Gracu gorio je električni stub.

Kopirati
Drag cursor here to close