Vlast

U sporazumu SDA, DF-a i HDZ-a BiH sporna jedna rečenica

Vijesti / Flash | 19. 11. 2014. u 12:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dalje komentiranje detalja, razloga zašto jedna sporna rečenica nije još uvijek dogovorena može samo umanjiti šansu da se sporazum danas postigne i potpiše. Ja ću se tome posvetiti čim završim obveze koje sada imam", rekao je dopredsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Predstavnici ove tri stranke su jučer u Sarajevu vodili pregovore o formiranju vlasti na rawzini Federacije BiH. Konačan sporazum je trebao biti potpisan sinoć, ali su predstavnici HDZ-a odbili potpisivanje zbog neslaganja s određenim detaljima.

Inače, danas je Izetbegović primio potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka.

Izetbegović je poručio kako u najkraćem roku treba usvojiti efikasan mehanizam koordinacije europskih poslova i sa EU partnerski dogovoriti i odmah početi provoditi program prioritetnih socio-ekonomskih reformi, kako bi se osiguralo stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i podnošenje aplikacije za članstvo u EU te izvršiti knjiženje 63 lokacije perspektivne vojne imovine, kako bi se omogućilo aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u. 

Podsjećamo, čelnici SDA, DF-a i HDZ-a BiH jučer su trebali potpisati sporazum o uspostavi vlasti. Potpisivanje je odgođeno za danas, ali se i dalje ne znaju detalji hoće li to biti i učinjeno.

I Halid Genjac iz SDA je potvrdio kako je nepoznat termin kada će lideri stranaka staviti svoj potpis na dokumenti da se još uvijek radi na sporazumu.

Kopirati
Drag cursor here to close