Za odbacivanje presude

U RS-u formiran pravni tim za osporavanje revizije presude

Vijesti / Flash | 25. 02. 2017. u 13:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka Ujedinjena Srpska formirala je pravni tim koji će pomoći u naporima Republike Srpske i Srbije da aplikacija za reviziju presude za genocid bude odbačena, najavljeno je danas iz Banja Luke.

Pravni tim će činiti pravnici i odvjetnici iz ovog bh. entiteta kažu da je njihov pravni tim ustanovio da Odluka o davanju punomoći Sakibu Softiću iz 2002. godine nikad nije objavljena u Službenom glasniku BiH. Zbog toga smatraju da Softić bez suglasnosti Predsjedništva BiH ne može pokrenuti reviziju kao izvanredni pravni lijek.

"Član 5. Ustava BiH jasan je", kaže pravnik Milan Petković, a prenosi N1.

"Predsjedništvo BiH djeluje kao kolektivni organ, a agentu je podršku dao samo jedan član Predsjedništva, bošnjački", tvrde.

Bakir Izetbegović je izašao, navode, iz okvira svoje nadležnosti i prekršio Ustav u članu 5.

Jedina odluka koju Tajništvo Međunarodnog suda može donijeti, kažu iz Ujedinjene Srpske, jeste da odbaci reviziju kao neblagovremenu.

Inače, dokazni postupak u  procesu protiv Ratka Mladića završen je 18. kolovoza 2016., pa pravni tim ove stranke smatra da je prošao rok od šest mjeseci i da se novi dokazi s ovog suđenja ne mogu formalno  uzeti kao argumenti  za pokretanje revizije presude po tužbi BiH protvi Srbije, javlja Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close