Francuska

U pucnjavi ispred židovske škole ubijene četiri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2012. u 09:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri osobe, od kojih troje djece, ubijene su u pucnjavi do koje je došlo u ponedjeljak ujutro ispred židovske škole u Toulouseu, na jugozapadu Francuske, izjavio je tužitelj u ovom gradu Michel Valet.

Tridesetogodišnjeg profesora religije, njegovu djecu od 3 i 6 godina i još jedno 10-godišnje dijete ubio je napadač na mopedu, izjavio je tužitelj i dodao da je jedna osoba teško ranjena.

Ubojica iz Toulousea "je pucao na sve što se nalazilo ispred njega, djecu i odrasle ispred škole Ozar Hatorah", izjavio je za tisak tužitelj Michel Valet. U prvom izvješću se navodi da su tri osobe ubijene, a dvije ranjene.

Ubojica na mopedu je upotrijebio dvije različite vrste oružja. Počeo je da puca ispred škole s jednim oružjem. Ušao je u unutrašnjost ustanove i pucao iz drugog oružja, a zatim pobjegao.

Ovo drugo oružje je bilo kalibra 11,43, kao ono koje je korišteno u dva napada na vojnike u Toulouseu i susjednom gradu Montaubanu prošlog tjedna, u kojim su ubijena tri vojnika porijeklom iz Magreba, a jedan ranjen.

Francuske vlasti su ukazale na "sličnosti" između ovih napada i izrazile sumnju da se radi o samo jednom ubojici. "Parisko tužiteljstvo je priopćilo u ponedjeljak da su otvorene "tri istrage za ubojstvo i pokušaj ubojstva u vezi s terorističkim poduhavtima, priopćio je tužitelj Francois Molins.

Izrael je "užasnut" i vjeruje da će Pariz učiniti sve da rasvijetli okolnosti pucnjave u blizini jedne židovske škole u francuskom gradu Toulousu, u kojoj su u ponedjeljak tri osobe ubijene, a dvije ranjene, izjavio je glasnogovornik vanjskih poslova.

"Užasnuti smo zbog ovog napada i imamo povjerenja u francuske vlasti da će učiniti sve kako bi se rasvijetlila ova drama i krivci za ubojstva izveli pred sud", izjavio je za agenciju AFP glasnogovornik Yigal Palmor.

Izraelske radio i tv-stanice prekinule su svoje programe kako bi objavile pojedinosti u vezi s ovim napadom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close