SIP

U ponedjeljak brojanje glasova iz Srebrenice

Vijesti / Flash | 07. 10. 2016. u 11:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine prvi put u Bosni i Hercegovini 24 sata nakon zatvaranja biračkih mjesta objavljeni su preliminarni rezultati općih izbora održanih 2. listopada sa oko 95 posto redovnih biračkih mjesta u BiH, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIPBiH).

''Napredak je postignut zahvaljujući naporu Središnjeg izbornog povjerenstva  BiH da se uspostavi aplikacija za unos izbornih rezultata u okviru Jedinstvenog izbornog informacijskog sustava (JIIS), što je zahtijevalo osiguravanje stručnog kadra i provođenje edukacija i testiranja aplikacija uz minimalna novčana sredstva'', navodi se u priopćenju.

U narednim danima, a do donošenja Odluke o utvrđivanju izbornih rezultata, SIP će svaki dan u 15 sati na web stranici www.izbori.ba osvježavati izborne rezultate sa uključenim glasovima koji se broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

U ovom centru broje se glasovi s biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inozemstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Dodatno se broje glasački listići s redovnih biračkih mjesta, ali samo po nalogu SIP-a, a brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte počelo je u četvrtak, 6. listopada.

Prema zaključku SIP-a u Glavnom centru za brojanje glasova u ponedjeljak, 10. listopada će se brojati glasovi s pet biračkih mjesta iz Srebrenice i to 105B002 za načelnika Općine Srebrenica, 105B003C i 105B012C za Skupštinu općine Srebrenica te 105B000 i 105B001 za Skupštinu i načelnika općine.

Akreditirani posmatrači za ova biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću mogu prisustvovati brojanju kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

Kako je danas najavljeno iz Ureda za informiranje Središnjeg izbornog povjerenstva, javnost će biti informirana kada bude donesena odluka vezane za izbore u općini Stolac gdje je izborni proces prekinut.

Kopirati
Drag cursor here to close