SAD

U olujnom nevremenu život izgubilo 20 osoba

Vijesti / Flash | 24. 01. 2017. u 10:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U olujama koje su zahvatile jugoistok SAD-a, odnosno u saveznim državama Georgia, Florida i Mississippi do sada je život izgubilo 20 ljudi, javlja agencija Anadolija. 

Iz Ureda za upravljanje izvanrednim situacijama Mississippija priopćeno je kako je zbog tornada samo u Forrest Countyju u potpunosti srušeno ili je pričinjena značajna materijalna šteta na 411 kuća. Na istom području pričinjena je šteta na 588 kuća.

U drugim naseljima te savezne države zbog tornada je uništeno više od 1.100 kuća.

Američki predsjednik Donald Trump obećao je pomoć guverneru Georgije Nathanu Dealu koji je proglasio izvanredno stanje u 16 distrikta.

Akcije spašavanja i dalje traju, a pokrenute su humanitarne kampanje za ljude pogođene elementarnom nepogodom.

Meterolozi su ranije upozorili i na poplave i klizišta na sjeveru Pennysylvanije i New Englanda koja bi mogla izazvati obilne padavine. Dužnosnici su upozorili i na vjetar koji bi na području od Delawarea do Mainea mogao doseći brzinu i do 80 kilometara na sat.

S druge strane, dužnosnici za izvanredne situacije New Yorka vjetar bi u toj saveznoj državi mogao doseći brzinu i do 97 kilometara na sat, a očekuju se i obilne padaline koje bi mogle izazvati poplave.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta otkazano je gotovo 800 letova, većinom na aerodromu Newark Liberty.

Kopirati
Drag cursor here to close