Između dvije vatre

U NATO samo sa Srbijom

Vijesti / Flash | 13. 04. 2015. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U NATO možemo ući samo ako u njega uđe Srbija'', izjavio je predsjedatelj Predsjedništva Bih Mladen Ivanić u intervjuu za beogradsku Politiku naglasivši kako ''jasniji stav od toga ne može''.

''Svaka druga opcija podrazumijevala bi podjelu srpskog naroda. Ne trebaju nam referendumi. Tu temu zapravo ne treba ni otvarati, jer za članstvo BiH u NATO nema uvjeta sve dok Srbija nije u tom savezu", rekao je Ivanić.

Na pitanje može li se u BiH voditi politika koja neće biti opterećena svrstavanjem ni na jednu stranu, Ivanić je rekao da može i to tako "što ćete voditi svoju politiku, gledati vlastite interese".

"Naš interes jeste da imamo korektne odnose s Rusijom, kao i dobre odnose s EU. Ako nas oni tjeraju da se odlučimo za jedne, onda taj više nije naš prijatelj", rekao je Ivanić dodavši, između ostalog, kako se zalaže da se Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH potpuno ugasi.

"Nikad više neće biti suglasnosti da OHR poseže za bonnskim ovlastima, jer za to nema uvjeta. Prisustvo OHR je više želja nekih međunarodnih aktera da budu prisutni u BiH, a da pri tome ne budu svedeni samo na razinu veleposlanstava", rekao je Ivanić beogradskim novinama.

Kopirati
Drag cursor here to close