Pojas Gaze

U napadu ubijena tri vodeća zapovjednika Hamasa; Netanyahu: Operaciju nećemo zaustaviti!

Vijesti / Flash | 21. 08. 2014. u 07:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U izraelskom zračnom udaru na kuću u pojasu Gaze u četvrtak su ubijena trojica visokih zapovjednika Hamasa dok je Izrael najavio da će nastaviti s vojnom akcijom na tom području

Mohammed Abu Shamala, Mohammed Barhoum i Raed al-Attar ubijeni su u zračnom udaru u blizini južnog grada Rafaha, poručio je Hamas medijima.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je u obraćanju naciji da se izraelska vojna operacija protiv Pojasa Gaze neće zaustaviti sve dok Hamas ne prekine s raketnim napadima.

Operacija 'Zaštitni rub' nije završena, kazao je Netanyahu koristeći vojni naziv operacije pokrenute 8. srpnja. Odlučni smo nastaviti operaciju i nećemo se zaustaviti sve dok svim građanima Izraela ne bude vraćena potpuna sigurnost i mir.

Kazao je kako sve opcije ostaju na stolu uključujući kopnenu invaziju i da će izraelska vojska, ukoliko Hamas nastavi s napadima, stalno napadati.

Odlučnom retorikom signalizirao je da je Izrael pripreman na produljenu vojnu operaciju u Pojasu Gaze u kojoj je do sada poginulo više od 2.030 Palestinaca, uglavnom civila. Na izraelskoj strani poginulo je 67 osoba, uglavnom vojnika.

Dvije su strane jučer ponovno razmijenile vatru nakon što je prekinuto primirje, a pregovarači u Kairu nisu se uspjeli dogovoriti o dugotrajnijem primirju.

Vijeće sigurnosti je, izražavajući veliku zabrinutost zbog prekida primirja, pozvalo sve strane da spriječe eskalaciju stanja i hitno postignu humanitarni prekid vatre.

Favzi Barhum, Hamasov glasnogovornik kazao je kako bi se Izraelci trebali pripremiti za najteže dane kojima su ikad svjedočili.

Kopirati
Drag cursor here to close