MVPBiH

U napadima u Španjolskoj nema nastradalih bh. državljana

Vijesti / Terorizam | 18. 08. 2017. u 05:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema dosad prikupljenim informacijama, u jučerašnjem terorističkom napadu u Barceloni te napadu koji se sinoć dogodio u priobalnom španjolskom gradu Cambrilsu nije bilo ozlijeđenih niti nastradalih bh. državljana'', potvrđeno je Feni iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Glasnogovornik MVP BiH Nebojša Regoje kaže da, budući da su manje-više dosad kompletirani podaci o nastradalim u ovim napadima, nije za očekivati da će među nastradalima i ozlijeđenima biti državljana BiH.

''Španjolska agencija za civilnu zaštitu u petak je izdala priopćenje u kojem se navodi da su poginuli i ranjeni iz 18 država, među kojima nije BiH'', istaknuo je Regoje.

Španjolska se suočila s terorističkim napadima na nekoliko lokacija. Prvi napad u Barceloni dogodio se u četvrtak oko 17.00 sati u središtu Barcelone. Osam sati kasnije došlo je do novog pokušaja napada, 120 kilometara južno od Barvelone u Cambrilsu. Oba napada izvršena su na isti način - kombi, odnosno automobil, zaletio se u pješake, kada je u Barceloni stradalo 13 ljudi, a oko 100 ih je bilo ranjeno, dok je u Cambrilsu ozlijeđeno sedmero.

U terorističkom napadu u Cambrilsu policija je brzo reagirala usmrtivši četvoricu napadača u trenutku kada su pokušali izaći iz vozila, jednog su ranili, ali je i on kasnije podlegao ozljedama.

Kopirati
Drag cursor here to close