Odlazak konzula

U Mostaru upriličen prijam u povodu dana državnosti RH

Vijesti / Flash | 24. 06. 2015. u 11:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša upriličio je jučer prijam kojem su nazočili uzvanici iz političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života Mostara i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

U svom obraćanju, koje je bilo i oproštajni jer generalni konzul Pleša odlazi na novu dužnost, istaknuo je kako biti diplomat u BiH ima posebnu težinu, ali ima i posebnu čast.

''Želim zahvaliti svima, od akademske zajednice preko političara do onog običnog čovjeka. Iskoristit ću priliku i što je velika čast da je s nama večeras član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović kojem zahvaljujem i kao predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH na svemu onom što smo zajedno uspjeli i što smo zajedno činili kroz ovih sedam godina za Hrvate u BiH.

Na Vama kao legitimno izabranom predstavniku Hrvata u BiH je najveća odgovornost u ovom trenutku i želim da molitva prati vas i sve Hrvate u BiH u danima koji slijede. Uvijek ste u mom srcu i ostat ćete, svi vi ljudi Hercegovine koji živite ispod ovog plavog neba i pored ove zelene Neretve - kazao je generalni konzul Pleša.

Nazočnima se obratio i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, koji je nakon uvodnih pozdrava čestitao Dan državnosti te je zahvalio konzulu na suradnji

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitku generalnom konzulu Pleši te svim hrvatskim državljanima u Mostaru i Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close