Sunce

U Mostaru uhvaćeni serijski pljačkaši

Vijesti / Flash | 19. 08. 2014. u 08:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već mjesecima istražitelji SIPA-e pokušavali su stati na kraj banditima koji su pljačkali banke i poduzeća po Hercegovini, a jučer su objavili da su ih konačno uhvatili na djelu, kada su oni orobili jedno skladište, odakle su ukrali kamion pun cigareta.

Kako pišu mediji, uhićeni su Anes Kurbegović, Šeherzada Porić, Darko i Vjekoslav Sliško, te Samir Serdarević, a njihova uhićenja su obavljena u sklopu policijske akcije kodnog naziva 'Sunce'.

'Petorka' je jučer, kako kažu za banjalučke Nezavisne novine u SIPA-i, opljačkala skladište koje se nalazi uz magistralnu cestu M-17 kod Mostara, a policajci su ih zaustavili kod južnog ulaza u kompaniju 'Soko'.

Svih petoro osumnjičenih odvedeno je na saslušanje, a istražitelji sumnjaju da ova grupa stoji iza niza do sada neriješenih velikih pljački po Hercegovini.

Odvjetnik Senad Kreho, koji brani Kurbegovića, potvrdio je da je njegov klijent zadržan u policiji, ali kaže da ne zna zbog čega.

Iz SIPA-e su rekli da se sumnja kako je ova grupa izvela i nedavnu pljačku Sparkasse banke u Mostaru, te da se povezuju i s provalom u skladište poduzeća 'Vision' u Tomislavgradu, odakle su u lipnju bile ukradene naočale vrijedne 1,5 milijuna maraka.

Izvor banjalučkih novina iz SIPA-e je rekao kako Kurbegovića i njegovu grupu povezuju i s jednom pljačkom banke na području Livna.

Kopirati
Drag cursor here to close