odluke

U Mostaru održana sjednica Vlade Federacije BiH

Vijesti / Flash | 02. 07. 2015. u 14:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 13. sjednici, koja je održana u Mostaru, donijela Odluku kojom se 11. lipnja 2015. godine, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Federalna vlada FBiH usvojila je Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o potrebama zapošljavanja novih zaposlenika u gospodarsko društvo „Igman“ d.d. Konjic. Dana je suglasnost ovom gospodarskom društvu za prijem u radni odnos 100 zaposlenika (NK/PK) na razdoblje do šest mjeseci putem javnog poziva Federalnog zavoda za zapošljavanje "Program sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva 2015 godine", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlada Federacije BiH danas je usvojila Operativni program rada za 2015. godinu i Prijedlog ekonomske politike Vlade FBiH u razdoblju 2015. - 2017. godina.

Federalna vlada utvrdila je prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima i Vlada FBiH i zakona o izmjeni Zakona o izvlaštenju. Osnovni razlog za izmjene i dopune Zakona o doprinosima je stvaranje pravnog osnova za stimuliranje proizvodnje u niskoakumulativnim djelatnostima kroz olakšice na plaće za zaposlenike u tekstilnoj, kožarskoj i proizvodnji obuće, rudnicima uglja, kao i u tradicionalnim esnafskim zanatima, kako bi ove djelatnosti uz niske troškove plaća zaposlenika bili održivi i konkurentni na tržištu.

Utvrđen je i Nacrt zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine. i Prijedlog zakona o financiranju poslova premjera i uspostavljanja katastra nekretnina Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu“ utvrđene proračunom Federacije BiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65.800.000 KM.

Danas je usvojen i Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - Poticaj za veterinarstvo“ utvrđen proračunom FBiH za 2015. godinu u iznosu od 2.500.000 KM

Danas je usvojena i Uredba o uređenju gradilišta, obaveznoj dokumentaciji na gradilištu i sudionicima u građenju. Na današnjoj sjednici Federalna vlada je donijela više kadrovskih odluka i rješenja, stoji u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close