Indijska konoplja

U Ljubuškom i kod Kiseljaka pronađeni zasadi indijske konoplje

Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2015. u 15:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Sektora krim. policije MUP-a SBŽ su zajedno sa službenicima Odjela krim. policije Policijske stanice Kiseljak došli do saznanja da se na lokalitetu Bilalovac, općina Kiseljak nalazi plantaža Indijske konoplje, koju je zasijao O.Š. iz Kiseljaka.

U ponedjeljak je O.Š. uz asistenciju Jedinice za potporu MUP-a SBŽ priveden u Policijsku stanicu Kiseljak, gdje je priznao da je navedenu konoplju zasadio u protekla tri mjeseca.

Očevidom koji su obavili službenici Sektora krim. policije MUP-a SBŽ, utvrđeno je da su posađene 33 stabljike, koje svojim izgledom asociraju na Indijsku konoplju. Protiv navedenog je podneseno izvješće o počinjenom KD iz člana 238 KZ F BiH, navodi se iz MUP-a SBŽ.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, MUP-a ŽZH, sukladno operativnim saznanjima nastavljaju sa provođenjem operativno-taktičke akcije kodnog naziva 'List'.

U ponedjeljak nakon ishođenja naredbe za pretres izdate od Općinskog suda Ljubuški, policijski službenici ove Uprave policije su izvršili pretres obiteljske kuće u ulici Međugorskoj u Ljubuškom vlasništvo osobe inicijala I. P.

Prilikom vršenja pretresa pronađene su četiri (4) zelene stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljiku Indijske konoplje. Osobi je izdana potvrda o privremenom izuzimanju zelenih stabljika, lišen je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 238. KZ F BiH.

Operativno-taktička akcija kodnog naziva 'List' se nastavlja provoditi, o svim rezultatima će javnost biti blagovremeno izvješćena. O svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je obavještavan dežurni Županijski tužitelj u Širokom Brijegu, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close