„Proi“

U Livnu predstavljen projekt 'Sigurna kuća'

Vijesti / Flash | 06. 10. 2015. u 14:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) u Livnu održan sastanak na kojem je predstavljen projekt nevladine organizacije „Proi“ iz Sarajeva na temu "Sveobuhvatni pristup sigurnosti zajednice pod nazivom 'Sigurna kuća'“, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Na sastanku su predstavnici Udruge „Proi“ predstavili spomenuti projekt koji je realiziran na području Sarajevske županije s mogućnosti njegove realizacije i na prostoru HBŽ-a.

Pilot projekt je financirala Vlada Kraljevine Nizozemske. Cilj projekta je da se maloljetnim i drugim osobama koje su počinile ili su sklone kaznenim djelima omogući kroz djelovanje institucija povratak u normalan život odnosno društvo.

"Sigurna kuća" u praksi znači međusektoralni pristup svih razina vlasti u rješavanju navedenog problema. Sam projekt, uz ostalo, inicira unaprjeđenje lokalnih i nacionalnih strategija usmjerenih na rješavanje problema kriminaliteta među mladima i stvaranje sigurnijeg okruženja u zajednici.

Sastanku su nazočili: ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije, Dragoslav Topić sa suradnicima, glavni tužitelj u HBŽ-u Vaso Marinković sa svojim suradnicima, predstavnici MUP-a HBŽ-a, predstavnici Županijskog zavoda za upošljavanje HBŽ-a, predstavnici Centra za socijalni rad u Livnu, prestavnici Doma zdravlja u Livnu kao i predstavnici Udruženja „Proi“. Sudionici sastanka su izrazili veliko zadovoljstvo projektom i mogućnosti njegove primjene na prostoru HBŽ-a, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close