Najvjerojatnije oteti

U Libiji nestali inžinjeri iz BiH, Italije i Makedonije

Vijesti / Flash | 06. 07. 2014. u 08:19 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica inženjera - iz Italije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, koji u Libiji rade za talijansku građevinsku kompaniju, najvjerojatnije su oteti, izjavio je u nedjelju jedan libijski dužnosnik.

Automobil trojice inženjera pronađen je napušten u gradu Zuwara, zapadno od glavnog libijskog grada Tripolija, prenosi agencija Reuters pozivajući se na izjavu lokalnog dužnosnika, prenosi Hina.

"Oni su nestali i mi sumnjamo da su oteti", kazao je lokalni dužnosnik.

Za sada nema drugih detalja o tom slučaju otmice.

Reuters zamjećuje kako je u Libiji sve više otmica diplomata i stranaca, ali i Libijaca, jer vlasti nisu u stanju kontrolirati lokalne milicije koje su pomogle svrgavanju Moamera Gadafija 2011. godine.

Povodom nestanka trojice inžinjera u Libiji, među kojima i jednog državljanina Bosne i Hercegovine, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je izdalo instrukciju Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Tripoliju da učini sve neophodne napore kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice.

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Tripoliju je u stalnom kontaktu sa vlastima Libije, te Veleposlanstvom Republike Italije u Tripoliju koja se aktivno uključila u cijeli slučaj s obzirom da su sva trojica radila za jednu talijansku kompaniju, uz istovremeni angažman Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Rimu čije osoblje je u kontaktu sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Italije.

Prema službenim informacijama, kontakt sa trojicom inžinjera jeste prekinut, ali se još uvijek ne mogu potvrditi informacije da se radi o otimici, priopćeno je Ureda za odnose s javnošću ovog Ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close