Nikolija Luković

U Kanadi nestala kćerka Milorada Ulemeka Legije

Vijesti / Flash | 03. 02. 2014. u 09:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Torontu već dva dana traga za 15-godišnjom Nikolijom Luković, kćerkom Milorada Ulemeka i Maje Luković, kojoj se gubi se trag od petka popodne.

- Mole se građani za pomoć da se pronađe Nikolija Luković, koja ima smeđe oči, visoka je 173 centimetra i teška 54 kilograma. Posljednji put je viđena u petak oko tri popodne na uglu ulica Keele i Bloor. Nosila je tamnoplavi ili crni džemper i donji dio trenerke marke Roots - objavila je kanadska policija, dodajući da je ''zabrinuta za njenu sigurnost''.

Objavljena je i fotografija djevojčice.

- Policija još nije izdala priopćenje o mogućim razlozima nestanka Nikolije Luković, radi li se o bijegu od kuće ili o otmici. Procurila je samo informacija da se Nikolija javila s telefona jedne svoje prijateljice, što je donekle umirilo njenu majku Maju i baku, s kojima živi - doznale su beogradske ''Novosti'' u Torontu.

Prema informacijama ''Novosti'', Nikolija Luković je kćerka Milorada Ulemeka i njegove prve supruge Maje Luković, kanadske novinarke. Upoznali su se u Erdutu 1992. godine, a vjenčali se dvije godine kasnije. Kumovi su im bili Željko Ražnatović Arkan i prijateljica Sanda. Jedno vrijeme su zajedno živjeli u Kanadi, pa je Legija uzeo prezime svog punca i donedavno se prezivao Luković.

Nikolija je najstarije Legijino dijete, rođena je 1998. godine i trenutno pohađa deseti razred škole u Torontu.

Kada su se Legija i Maja Luković rastavili Nikolija je ostala uz majku. Kako je Maja pričala medijima, Nikoliji nije mnogo govorila o njenom ocu, jer je bila zabrinuta za djetetovu sigurnost.

Beogradski mediji su javljali da su Maja i Nikolija Luković prije dvije godine posjetile Ulemeka u zatvoru, kada je kćerka prvi put vidjela oca, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close