istraga u tijeku

U Egiptu otet Hrvat

Vijesti / Flash | 24. 07. 2015. u 12:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu u prijepodnevnim satima, u blizini egipatskog glavnog grada Kaira, otet je tridesetjednogodišnji Zagrepčanin T. S. zaposlen u francuskoj kompaniji CGG.

U Ministarstvu vanjskih poslova zasad raspolažu s vrlo malo informacija o okolnostima otmice hrvatskog državljana, menadžera u firmi koja se bavi seizmičkim istraživanjima.

Automobil u kojem se on nalazio zaustavljen je na putu iz Kaira u bazu CGG-a, otmičari su vozača izbacili, a s nesretnim su se Zagrepčaninom odvezli u nepoznatom pravcu.

Za njega nije stigao nikakav otkupni zahtjev niti su se otmičari javili francuskom poduzeću ili egipatskim vlastima. Stoga je prerano nagađati je li riječ o pripadnicima neke militantne islamske skupine ili, pak, običnim kriminalcima. U tijeku je policijska istraga, u koju je uključeno i osiguranje CGG-a.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova u stalnom je kontaktu s egipatskim kolegama i veleposlanstvima Hrvatske, Francuske i EU u Kairu.Također i SOA surađuje s egipatskom obavještajnom službom Članove obitelji otetog koji žive u Hrvatskoj MVP je odmah o tome izvijestio, prenosi Novi list.

Kopirati
Drag cursor here to close