Pucnjava

U Cazinu ubijen 26-godišnjak i ranjena jedna osoba

Vijesti / Crna Kronika | 11. 01. 2015. u 12:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emir Horozović (25) iz Cazina uhićen je jutros, nedugo nakon što je hicima iz automatske puške ubio prijatelja Namika Sedića (25), a teško ranio Asima Topića (48), vlasnika lokalne pekarne.

Šta je uzrok krvavog napada još nije poznato, ali se spekulira da je meta zapravo bio Topić, u čijoj su pekarni radili i Horozović i Sedić. Horozović je, neslužbeno se saznaje, prije nekoliko dana dobio otkaz u pekarni. Te informacije, međutim, nisu službeno potvrđene.

Napadač je, iz razloga koji su još misteriozni i za policiju i za mještane, sugrađane sačekao u 6:50, nedaleko od svoje kuće, na lokalnom putu u cazinskom naselju Klisa, a potom iznenada iz oružja osuo paljbu na automobil u kojem su se nalazili. Vozilom je upravljao Topić, a na mjestu suvozača sjedio je Sedić i najvjerojatnije su se iz pekarne vraćali kući.

Ubrzo su se ranjeni Cazinjani sami, istim automobilom u kojem su izrešetani, prevezli u Dom zdravlja u Cazinu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Zatim su prebačeni u Kantonalnu bolnicu "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću, gdje je Sedić podlegao ozljedama, a Topić je hospitaliziran.

Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice, rekao je da je ranjeni muškarac zbrinut i smješten na Odjel kirurgije, te da je van životne opasnosti. U međuvremenu je Horozović priveden u policijske prostorije, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, ali o motivima nije želio govoriti.

"Još je i nama nejasno zašto je to učinio, jer ni riječi o razlozima nije htio da kaže u dosadašnjem ispitivanju. Za sada nam je poznato da su počinitelj ubojstva i oštećeni bili u jako dobrim odnosima", naveo je izvor "Nezavisnih novina" blizak policiji.

Kako se saznaje, ni ubojica ni njegove žrtve odranije nisu poznate policiji, tako da će u narednim danima istražitelji imati pune ruke posla kako bi odgovorili na brojna otvorena pitanja o krvavom pohodu, koji je šokirao mještane Cazina. Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ, potvrdio je da je obavljen očevid, te da je istraga u toku.

Kopirati
Drag cursor here to close