Istraga u tijeku

U Budvi ubijen bivši zastupnik

Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2015. u 19:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sačekuši u bečićkom naselju Ivanovići oko 17 sati ubijen je Budvanin Saša Marković (48), bivši zastupnik Liberalnog saveza Crne Gore i jedan od najbližih suradnika Slavka Perovića.

Marković je ubijen dok je automobilom prilazio obiteljskoj kući. Tada je, kako crnogorski portal 'Vijesti' neslužbeno saznaje, iz obližnje šume istrčao napadač i u smjeru stradalog ispalio više metaka.

"Službenici Centra bezbjednosti Budva, u suradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije, poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubojstva počinjenog na štetu S.M. (47) iz Budve. Beživotno tijelo S.M. koji je lišen života upotrebom vatrenog oružja, zatečeno je danas oko 17:05 sati u vozilu marke 'Alfa Romeo' u naselju Ivanovići – Bečići. Očevid na mjestu događaja, kojim je rukovodio zamjenik Višeg državnog tužitelja u Podgorici, je obavljen", priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Dom Markovića nalazi se na kraju puta, iza kojeg slijedi šuma. Marković je pogođen u predjelu glave i trupa, preminuo je na mjestu događaja. Policijske snage se i dalje nalaze na mjestu ubojstva. Policija je blokirala sve prilaze gradu i kontrolira sudionike u prometu.

Saša Marković je rođen 19. travnja 1967. godine u Budvi. Do 1998. bavio se privatnim biznisom, a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavi politikom. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine. Bio je jedan od najbližih suradnika Slavka Perovića i šef Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Vesne Perović (2001-02).

Tijekom karijere bio je član Velikog Kabineta LSCG za Vanjske poslove, direktor nezavisnog radija "Free Montenegro", zastupnik u Skupštini Crne Gore, predsjednik Općinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG, zastupnik u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za sigurnost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, odbornik u Skupštini Općine Budva.

Marković je posljednjih godina bio posvećen ugostiteljstvu i pisanju znanstvenog rada, a tijekom 2014. godine izdao je knjigu. Za sobom je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece.

Kopirati
Drag cursor here to close