Sarajevska tragedija

U brata i sestru pucao službenik SIPA-e; 34-godišnjakinja podlegla

Vijesti / Crna Kronika | 23. 03. 2014. u 10:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sadeta Alomerović (34) ubijena je, a njen dvije godine mlađi brat Samed teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u sarajevskoj Ulici Patriotske lige.

Na njih je, kako se moglo čuti na mjestu događaja pucao Sadetin bivši mladić, dok se iz MUP-a Kantona Sarajevo saznaje da se radi o P. R. (42) iz Sarajeva, radniku SIPA-e, za kojim se, kako su istaknuli, intenzivno traga, javilo je Oslobođenje.

Pucnjava se dogodila oko 18:50 sati ispred ulaza u neboder u Ulici Patriotske lige na broju 48. Tu su se, pričaju očevici, Sadeta i njen, navodno, bivši mladić posvađali.

"Ona mu je govorila da ne želi biti sa njim. Svađali su se neko vrijeme, a tada je naišao njen brat Samed. On je bio u obližnjem kafiću i netko mu je rekao što se događa. Samed je pokušao prekinuti tu svađu, a taj čovjek je izvadio pištolj i repetirao ga. Sadeta je, kako su mi rekli, pokušala pobjeći, a on je pucao u nju i ubio je. Onda je pucao na njenog brata, te se okrenuo, otišao do Forda i odvezao se", ispričao je susjed Alomerovića još u šoku zbog svega što se dogodilo.

Pogođeni brat i sestra prevezeni su u KUM KCUS-a, gdje su, kako je potvrdila Biljana Jandrić, glasnogovornik ove zdravstvene ustanove, primljeni oko 19 sati.

Djevojka je, prema njenim riječima, dovezena mrtva, tako da su liječnici, na žalost, samo mogli konstatirati smrt, dok su mladiću konstatirane teške ozljede.

"Dovezen je s prostrijelnom ranom baze grudnog koša i frakturom 12 torakalnog i prvog slabisnkog pršljena i kontuziju pluća", kazala je Jandrić.

O obitelji Alomerović susjedi su sinoć imale samo riječi hvale. Kažu da se radi o pristojnim i dobrim ljudima. Sadeta je, pričaju, imala trgovinu na pijaci na Ciglanama, dok je Samed zaposlen u jednom ugostiteljskom objektu.

"Trudili su se da osiguraju sredstva za egzistenciju. Sa njima i njihovim roditeljima nikad nije bilo problema, a ja to znam jer smo odrasli zajedno", kazao je jedan susjed.

Vezano za informacije da je P.R. pripadnik Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e kazala je Feni da SIPA raspolaže nepotvrđenim saznanjima da se radi o pripadniku te agencije.

Dodala je da su pripadnici te agencije prisustvovali očevidnim radnjama koje su izvršene sinoć na licu mjesta u ulici Patriotske lige do broja 48 u sarajevskoj općini Centar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close