stalni boravak

U BiH žele živjeti Hrvati, Crnogorci, Turci i Kinezi

Vijesti / Flash | 08. 10. 2015. u 09:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna ove godine Služba za poslove sa strancima odobrila je 552 stalna boravka stranim državljanima u BiH.

U tom izvještajnom razdoblju u Imigracijski centar, prema knjizi evidencije prijema, smješteno je 114 neregularnih migranta, od čega je 14 maloljetnih osoba, dok je 13 osoba boravilo i tijekom 2014. godine, što je ukupno 127 osoba koje su ostvarile boravak u Imigracijskom centru. Najviše neregularnih migranta je bilo iz Srbije, Albanije, Turske, s teritorija Kosova, Afganistana, priopćeno je za Fenu iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Inače, spomenuta služba kroz svakodnevne aktivnosti prema stranim državljanima koji krše zakon izriče mjere, između ostalog i mjere protjerivanja kojima je strancima naloženo napuštanje teritorija BiH sa zabranom ulaska u određenom vremenskom periodu.

Kada su u pitanju privremeni boravci u našoj zemlji, Služba za poslove sa strancima je rješavajući po zahtjevima za odobrenje, produženje privremenog boravka u prvih devet mjeseci ove godine, privremeni boravak odobrila/produžila u 8.680 slučajeva. Najveći broj odobrenih - produženih privremenih boravaka u ovom izvještajnom razdoblju odobren je, odnosno produžen državljanima Turske, Srbije, Kine, Hrvatske i Makedonije.

Kada su u pitanju pravni osnovi za odobrenje – produženje privremenog boravka, najviše stranih državljana u BiH ima odobren – produžen privremeni boravak po osnovi obrazovanja, braka, izdane radne dozvole i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close