Pljačke

U BiH aktualan lov na zlato: U 2 dana pljačka dvije zlatarnice i krađa zlata iz kuće

Vijesti / Crna Kronika | 23. 01. 2014. u 07:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neutvrđena količina zlatnog nakita ukradena je u utorak iz obiteljske kuće 54-godišnjeg M. R. u selu Domaljevac kod Orašja, priopćila je policija. U kuću je provaljeno u vrijeme dok je vlasnik bio odsutan.

"Prema izjavi oštećenog, u kuću je provaljeno od 15 do 19 sati, kada se vlasnik vratio kući i uočio tragove provale. Lopov je u prizemlju ispremetao stvari, pri čemu je našao zlatni nakit i ukrao ga", kažu iz policije.

Inspektori Policijske uprave Orašje obavili su očevid i tragaju za provalnikom.

Dan nakon oružane pljačke zlatarnice 'Solo' u Kozarcu kod Prijedora, vlasnik Ahmet Solo, koji je noć proveo u bolnici u Prijedoru, jer su ga naoružani maskirani razbojnici pretukli nogama, još ne može shvatiti što ga je snašlo.

Govori da je u trenutku dok je gledao u cijev pištolja koji je razbojnik uperio u njega, razmišljao samo o sinu, koji je bio s njim u radnom prostoru zlatarnice. Dodaje da sve nije trajalo više od nekoliko minuta. Toliko je razbojnicima trebalo da pokupe svaki gram zlata i srebra koji su našli u izlogu, sefu i na tacnama u trgovini. Neke od tacni razbojnici su odnijeli sa sobom.

U srijedu popodne izvršena je još jedna pljačka zlata. Ovaj put pljačka se dogodila u središtu Tomislavgrada gdje je otuđeno zlato iz zlatarnice kada su upale dvije maskirane osobe sa puškama.

Kopirati
Drag cursor here to close